30 januari 2017

Dank uit Syrië van De Witte Helmen

We ontvingen een dank van The White Helmets voor de giften uit Herent.

Met het benefietconcert op 18 december konden we 2885 euro verzamelen voor het goede doel. Dank zij een actie van het koor ‘Touchement grave’ van Marc Schoolmeesters, lid van Kontrarie, is aan de opbrengst van het benefiet concert nog 220 euro toegevoegd. In totaal konden we dus 3105 euro over maken. Dat konden we doen op een rekening van The White Helmets in Turkije op 24 december 2016. We kregen op 27 december 2016 een bevestiging van Triodos, de bank waarmee de GROSH werkt, dat het bedrag op de rekening stond in Turkije.

Op 25 januari 2017 kregen we een mail van de financieel manager van The White Helmets, de heer Hussam Hlaak, dat zij het geld ontvangen hadden, met een dank er bij en het uittreksel van de overschrijving en een certificaat.

Op het certificaat van de Syrische Civiele Bescherming, beter gekend als The White Helmets (De Witte Helmen) lezen we dat we erkend worden als vrienden van de White Helmetsfamilie.

Het geld wordt gebruikt om gekwetste vrijwilligers te helpen voor de betaling van de ziekenhuisrekeningen, kunstledematen en andere medische kosten. En als steun aan families van gesneuvelde helden.

Ze hopen ons de dag dat de bommen stoppen te kunnen ontmoeten in Syrië om ons persoonlijk te kunnen danken.

Wie de kleine letters en Arabisch kan lezen, zal zien dat in de Engelse tekst een kleine vergissing is gebeurd: er staat 3015 en niet 3105 euro; in de Arabische tekst staat het juiste bedrag.

De laatste tijd krijgen we minder dramatische berichten over Syrië in de media. Toch blijft de oorlog nog duren. De onderhandelingen in Astana in Kazachstan op initiatief van Rusland, Turkije en Iran hebben niet veel resultaat opgeleverd. Hopelijk kunnen de vredesbesprekingen in Genève in februari leiden naar een politieke oplossing van het conflict en een vredesakkoord.

Met onze humanitaire actie op lokaal vlak gaven wij een signaal zijn dat wij willen dat alle Syrische burgers beschermd worden, dat de oorlog stopt en dat er eindelijk vrede komt in dit verscheurde land.

Hartelijk dank voor uw steun.