21 mei 2016

Solidariteitsactie Syrië

Solidariteitsactie voor vluchtelingen in Syrië

Zondag 12 juni 2016


GC De Wildeman, Schoolstraat 15, Herent

  • Koerdische Maaltijd
  • info en twee getuigenissen van Syrische vluchtelingen
  • optreden Koerdische muziekgroep Noegin (Nieuw Leven)
Voor hulp aan vluchtelingenkinderen voor voeding, gezondheid, onderwijs door het Rode Kruis (halve maan) in Afrin in Syrisch Koerdisch gebied.
Vooraf inschrijven tot 3 juni 2016

Prijs: 20 euro voor maaltijd en muziek. Drank is ter plaatse te betalen.
Voor kinderen 1 euro per leeftijd tot 12 euro voor 12-jarigen.
Kaarten bestellen bij vrijwilligers van de meewerkende organisaties, via mail van de GROSH (grosherent@gmail.com ) of het bedrag storten op de rekening van de GROSH: BE16 5230 8070 3974 met vermelding van aantal maaltijden (kip, kebab, vegetarisch) of steun.
Steunkaarten aan 10 euro bij vrijwilligers van de meewerkende organisaties. Met een steunkaart kan u deelnemen aan het programma vanaf 14u.

Bestemming opbrengst

De opbrengt gaat naar een afdeling van het Rode Kruis in enkele dorpen van de gemeente Afrin in Syrisch Koerdisch gebied voor initiatieven van noodhulp aan kinderen (voeding) en/of medisch materiaal. Website: https://www.facebook.com/profile.php?id=100006416656815
De GROSH kan de besteding mee opvolgen samen met Akram Hamo van Hevi.

Organisatie

De Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking in samenwerking met het Gemeenschapscentrum De Wildeman, de Koerdische vereniging Hevi (Verlangen), BewegingHerent.net, Curieus, Davidsfonds, Hannah en het LOI (Lokaal Opvanginitiatief) van het OCMW.
Contactadres: marcel_deprins@skynet.be , 0486 34 22 95
Noteer al vrijdagavond 18 november: benefietconcert met Strijdkoor Kontrarie in De Wildeman, eveneens ten voordele van een project voor Syrische vluchtelingen.

Deel dit event op Facebook