16 oktober 2016

Nieuws uit Afrin

Wat gebeurde er met de opbrengst (€ 3900) van de solidariteitsactie op 12 juni voor het Rode Kruis in Afrin (Noord-Syrië)?
We maakten op 7 juli 2016 het bedrag van 3900 euro over via Western Union aan een contactpersoon in Turkije, die het op 12 juli doorstortte naar het Rode Kruis in Afrin.
We ontvingen via Akram Hamo van de Belgisch-Koerdische Vereniging Hevi Komela een bericht op 29 juli van een verantwoordelijke van het Rode Kruis in Yakhour (een dorp van Afrin). Zij hebben het bedrag ontvangen min de transactiekosten van 75 euro, dus € 3825, in de tegenwaarde van 2.115.225 Syrische pond. In het bericht drukten zij hun dank uit en hun waardering voor alle goede mensen van de GROSHerent in België voor hun steun aan mensen in nood. Ze beloofden er melk mee te kopen voor kinderen en ons de resultaten te laten zien. Ze wensten ons gezondheid naar ziel en lichaam, rust en liefde voor onszelf en voor onze kinderen.
Op 8 oktober was er een tweede mail met daarbij ook twee korte video’s en 12 foto’s over de verdeling van de melk en melkpoeder in 12 dorpen. Met opnieuw een dank voor de humanitaire hulpverlening.
Op de foto’s en de video zie je een pancarde met ‘België GROSH Herent Hevi Komela’.
Nogmaals dank voor de solidariteit.
Marcel De Prins, namens de werkgroep van de GROSH