24 februari 2013

112.447 kaarsjes voor een warme oude dag

112.447 kaarsjes voor een warme oude dag, waarvan meer dan 500 vanuit Herent dankzij verschillende acties, daarmee sloot Welzijnszorg de campagne ‘Armoede verjaart niet’ af op 25 januari.

Welzijnszorg sloeg de handen in elkaar met Welzijnsschakels en Okra om dit thema niet enkel op de politieke agenda te zetten, maar ook de publieke opinie te sensibiliseren en overal in het land acties te organiseren.
Welzijnszorg en de campagnepartners hebben bij dit slot erg dubbele gevoelens. Met maar liefst 112.447 kaarsjes voor een warme oude dag, bevestigden evenveel Vlamingen en Brusselaars dat ze armoede bij ouderen onaanvaardbaar vinden. Deze kaarsjes zorgen voor een warm gevoel. Herverdeling en solidariteit zijn ook in 2013 waarden die heel wat mensen van alle leeftijden, kleuren en opvattingen in het hart dragen. De publieke steun is de hoogste sinds 2006. Daarnaast was de campagne ook financieel een succes: duizenden mensen deden een gift en nog veel meer mensen deden een bijdrage bij een lokale actie zoals ‘Soep op de stoep’.
Het volledige persbericht kan je vinden op de website van Welzijnszorg: http://www.welzijnszorg.be/nieuws-focus/persbericht-armoede-bij-ouderen-onaanvaardbaar